ERR, Postimees ja Uus meedia...?

Tere! Tahan jagada teiega mõtteid kahest traditsioonilisest meediakanalist, mis on leidnud tee uue meedia platvormidele. Üks neist kanalitest on oskuslikult ära kasutanud uue meedia võimalusi, samal ajal kui teine jääb selles suhtes märksa tagasihoidlikumaks.

Esimesena räägime traditsioonilise meedia hiiglasest, Eesti Rahvusringhäälingust (ERR), mis on suutnud end kohandada ja laiendada uue meedia väljunditesse väga oskuslikult. ERR-i uudisteportaal on muutunud üheks olulisemaks allikaks värskete uudiste ja informatsiooni saamiseks ning nende sotsiaalmeedia kontod nagu Facebook ja Twitter on muutunud populaarseteks kanaliteks, kus jagatakse nii artikleid kui ka videosisu. Lisaks on ERR käivitanud mitmeid teemakohaseid blogisid, kus ajakirjanikud ja eksperdid jagavad põhjalikumaid analüüse ja arvamusi erinevate teemade kohta. Näiteks nende poliitikablogi pakub sügavamat arusaamist Eesti poliitilisest maastikust ning kajastab olulisi sündmusi ja arenguid.

Teisalt võime võtta näiteks traditsioonilise ajalehe Postimehe, mille uusmeedia väljundid jäävad pigem tagasihoidlikumaks võrreldes nende põhikanaliga. Kuigi Postimees on aktiivne sotsiaalmeedias ja jagab seal regulaarselt uudiseid, artikleid ja arvamuslugusid, ei ole nende sotsiaalmeedia kontod suutnud luua sama tugevat kogukonda ega haarata sama palju tähelepanu kui mõned teised väljaanded. Samuti on nende ajaveebide arv ja sisu piiratud ning ei paku alati sama põhjalikku ja mitmekülgset sisu nagu ERR-i analoogsed platvormid.

Kokkuvõttes näeme, et traditsioonilistel meediakanalitel on erinevad lähenemised ja tulemused uue meedia väljundites. Mõned suudavad neid platvorme oskuslikult ära kasutada, pakkudes mitmekülgset sisu ja haarates suurema tähelepanu, samas kui teised jäävad selles osas märksa tahapoole.

 

Allikad:

https://www.postimees.ee/

https://news.err.ee/

https://wiki.itcollege.ee/index.php/E-ITSPEA_3:_Uus_meedia...%3F

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Interneti kujunemislugu

Noppeid IT ajaloost