Noppeid IT ajaloost

Mis tekitas tõelise revolutsiooni IT-maastikul

Internet on üks tõeline revolutsioon IT-maastikul. See muutis meie suhtlemis viisi, informatsiooni kättesaamist ja äri. Internet võimaldab suhelda ja vahendada infot üle terve maailma. Läbi interneti on võimalik kiirelt saada juurdepääsu erinevatele teadmistele ja läbi selle on võimalik osta ja tellida asju. Tänu internetile on tänapäeval võimalik teha kaugtööd, online konverents, organiseerida töö keskkonda ja teha ka otseülekandeid. Internet on mõjutanud paljusid valdkondasid ja see pidevald uuendub.


Mis oli niivõrd enda ajast ees, et põrus põhjalikult läbi

3D-televisioon (3DTV) on televisioon, mis edastab vaatajale tehnikaid kasutades sügavuse taju. Enda ajal (umbes 2010 alguses) see oli väga põnev lahendus ja vaadata filme tajudes sügavust oli teistmoodi kogemus tavalistest filmidest, kuid paari aasta pärast hakkas 3D telekate kasutajate arv vähenema. 

Miks siis juhtus? 

Teha filme 3DTV-le oli kallis ja paljud filmid 3Ds ei tulnudki. Lisaks sellele, et tajuda sügavust oli vaatajal vaja kanda prille, mis pole väga mugav, ning ilma prillideta film oli moonutatud. Hiljem lõpetasid ka televiisorite firmad 3DTV-si tegema, ning praegusel hetkel on nende tootmine täielikult lõpetatud.




Mis oli piisavalt totter, et küsida "Mis selle looja peas küll toimus?"

LaserDisc oli revolutsiooniline tehnoloogia, mis võeti kasutusele 1978. aastal. See pakkus kvaliteetset video- ja heliesitust, kuid põrus läbi üsna kiiresti. Esiteks, nii plaatide kui ka riistvara millega neid kasutati maksis palju ja inimestel oli raske neid saada. Lisaks sellele oli filme LaserDisc-idele vähe, mis inimesi selle kasutamisest tagasi lükkas. Lõpuks peale LaserDisc tulid muud tehnoloogiad, nagu VHS ja hiljem DVD, mis pakkusid sarnaseid eeliseid odavamalt ja mugavamalt. Üldiselt oli LaserDisc ambitsioonikas, kuid kahjuks ei leidnud laialdast kasutuselevõttu ja lõpuks kadus.




Viited

https://www.pocket-lint.com/gadgets/news/141336-obsolete-technologies-that-will-baffle-modern-generations/

Comments

Popular posts from this blog

ERR, Postimees ja Uus meedia...?

Interneti kujunemislugu